Chefsjobb – här hittar du drömjobben

Chefsjobb finns gott det om. Oavsett vilken nivå eller bransch du är intresserad av finns det alltid lediga chefsjobb att söka. Att söka chefsjobb är en stimulerande utmaning. För att öka chanserna att landa drömjobbet kan du läsa om tre personliga egenskaper som är värda att lyfta fram på en eventuell arbetsintervju längre ned.

Lediga chefsjobb – 3 sajter att hålla koll på

Det finns många jobbsidor som annonserar ut chefstjänster. Håll koll på dessa sidor om du vill jobba som chef. Jobb kommer ut dagligen så det lönar sig att hålla uppsikt kontinuerligt.

1. Chefsjobb.nu

För att få en helhetsbild över intressanta chefstjänster inom din bransch rekommenderar vi en hemsida som samlar Sveriges alla lediga chefsjobb. Chefsjobb.nu är sidan för dig som ska söka chefsjobb och vill ha alla jobb samlade på samma ställe. Här kan du enkelt navigera utifrån den bransch du är intresserad av samt vilken stad eller län du söker jobb i. Flera av jobben kan sökas utan CV. I de fallen får du snabbt och smidigt fylla i ett formulär direkt på sidan. Där fyller du i arbetslivserfarenhet, ledarerfarenhet och andra relevanta frågor i för rekryteringsprocessen.

Fördelar

  • Samlar alla chefsjobb i Sverige
  • Enkelt att navigera bland jobben
  • Många jobb kan sökas utan CV

2. Ledigajobb.se

Det kommer alltid att finnas möjligheter på arbetsmarknaden för dig som söker ett chefsjobb. Ledigajobb.se har samlat lediga chefsjobb och jobb som verkställande direktör i hela Sverige. Här finns det chefstjänster inom både privat och offentlig sektor, med olika arbetsvillkor och förmåner. För dig som är direktör och strävar efter att ta dig an nya utmaningar är detta en bra sajt att ta för vana att besöka. Att söka chefsjobb på denna jobbsida är smidigt då endast jobb som VD och övriga chefsjobb kommer upp på deras ”chefsundersida”.

Fördelar

  • Stort utbud av VD & chefsjobb
  • Sök många jobb utan personligt brev
  • Sortera på specifik chefstitel

3. Arbetsförmedlingen.se

En av de jobbsajter med flest jobb i Sverige är Arbetsförmedlingen sökportal Platsbanken. Arbetsförmedlingen är ett bra alternativ att hålla koll på eftersom både mindre och större företag lägger ut sina lediga tjänster här. Här samlas jobb inom alla jobbkategorier som finns, i motsats till Chefsjobb.nu som endast samlar chefsjobb. För att hitta till chefsjobb på Platsbanken är det viktigt att du sorterar jobben på Ort (här väljs först län och sedan specifik kommun) och sedan gör en sortering under Yrke (där du väljer Chefer och verksamhetsledare).

Fördelar

  • Annonser i hela landet
  • Många jobb (inte bara chefsjobb)
  • Både små och stora företag

Söka chefsjobb – 3 egenskaper att lyfta fram

Det finns vissa personliga egenskaper som premieras i en rekryteringsprocess för en chefstjänst. Fundera över hur du kan visa för rekryteraren att du bockar av punkterna nedan.

1. Inspirerande

En chef ska föregå med gott exempel till teamet. Att kunna skapa engagemang är viktigt. Om medarbetarna ser att chefen går i bräschen kommer det smitta av sig. En ledare på arbetsplatsen ska kunna navigera mot både kortsiktiga mål och långsiktiga visioner. I en rekryteringsprocess är det därför viktigt att lyfta fram sin drivkraft och engagemang.

2. Strukturerad

En stor del av att vara chef är att vara strukturerad. Chefen är ansvarig för att tidsplaner håller och arbetet blir utfört. Det är viktigt att vara strukturerad och skaffa sig en helhetsbild över arbetsbördan och hur målet ska nås. Vill du få tips som gör dig mer strukturerad och effektiv? Här kommer 9 sätt att bli mer strukturerad och effektiv på jobbet och i vardagen.

3. Lyhörd

Att vara lyhörd är en viktig egenskap hos en chef. Det visar att chefen bryr sig om medarbetarnas perspektiv och tar in vad de har att säga om sin arbetssituation. Att medarbetarna känner sig delaktiga och tagna på allvar är av yttersta vikt för en bra och utvecklande relation. Lyft fram situationer där du tidigare varit lyhörd i arbetslivet. 

Förbered dig för arbetsintervjun

När du hittat ett chefsjobb som faller dig i smaken är det bara att hålla tummarna att du blir inbokad på intervju. Det går att förbereda sig mycket för en arbetsintervju genom att träna på vanliga intervjufrågor. Karriärtips.se har satt ihop 18 klassiska intervjufrågor. Att läsa igenom och reflektera över vad du skulle svarat på frågorna är ett bra sätt att förbereda sig på. Planera också in tid för att läsa på om företaget i fråga. Det visar att du är intresserad av företaget och verkligen vill börja jobba där.