Bra kontorsmiljö

Hem / Bra kontorsmiljö

Miljön på arbetsplatsen är A och O

Nyckeln till ett gynnsamt företag är lyckliga medarbetare. För att dina medarbetare ska upprätthålla en god arbetsmoral är det viktigt att de trivs på arbetsplatsen. Du som ledare är ingenting utan dina anställda, och därför vilar det ett stort ansvar på dina axlar. Nedan har vi tagit fram lite tips på hur ni kan upprätthålla en god arbetsmiljö på er arbetsplats.

Bra ljudnivå med ljudabsorbenter

Ljudnivån är en otroligt viktig del i en bra arbetsmiljö, och för att motverka höga ljudnivåer, särskilt i öppna kontorslandskap, är det viktigt med bra ljudabsorbenter. En ljudabsorbent suger åt sig ljudvågorna och gör miljön runt omkring mer behaglig. Höga ljudnivåer bidrar till ökad stress och negativ koncentration, och bra ljudabsorbenter är därför en väsentlig del i en bra arbetsmiljö.

Bra, och dessutom billiga, ljudabsorbenter hittar du exempelvis hos DPJ, som specialiserar sig på ergonomiska och snygga kontorsmöbler. Även hos en återförsäljare som EliteKontorsmöbler hittar du billiga ljudabsorbenter till ert kontor.

Inred med färg och växter

Färg och växter kanske inte är det första man tänker på när man tänker på inredning på en arbetsplats, men det är där vi måste börja tänka om. Färg och växter bör bli en självklar del av kontorsinredning, då det ger energi och gör arbetsplatsen mer levande. Färgglada inredningsdetaljer piggar upp, samtidigt som växter renar luften från kemikalier och dålig luft, samt ger tillbaka syre till rummet. Fredskalla  och ampellilja är exempel på växter som är bra luftfuktare. Läs mer om hur färger kan påverka  ditt mående på ett positivt sätt.

Använd textilier

Att inreda med textilier på kontoret har flera fördelar. Dels lyfter textilier stämningen i rummet, dels minskar det buller runtomkring dig. Mattor, kuddar, gardiner, eller varför inte en loungesoffa i stil med riktig hotellinredning, är bara några exempel på textilier som kan användas på kontoret. Försök väva in lite färg i textilierna, det kommer ge hela kontoret ett lyft. Vi rekommenderar ljusa färger, eftersom ljusa färger sprider energi.

Ha rätt belysning

Att ha en bra belysning på arbetsplatsen är viktigare än vad man kan tro, men framförallt är det viktigt att belysningen är ordentligt genomtänkt. Med rätt belysning kan man undvika huvudvärk, trötta ögon, samt spänningar i rygg och nacke. Det är viktigt att belysningen är anpassad efter arbetet som ska göras, och att man kan justera belysningen lite som man själv vill. Dessutom ska belysningen gå att justera och anpassa efter varje individs behov.

Variera arbetspositionen

För att dina medarbetare ska undvika förslitningsskador, felbelastningar med mera är det viktigt att man har möjlighet att variera sin arbetsposition under arbetsdagen. På kontor rekommenderar vi att man använder höj och sänkbara skrivbord. En sida som listar många prisvärda, billiga höj- och sänkbara skrivbord är höjochsänkbaraskrivbord.se. De har ett brett sortiment och visar upp modeller på de justerbara skrivborden på ett tydligt sätt. Med ett höjbart skrivbord kan man smidigt och enkelt variera sin position och på så sätt upprätthålla en bättre arbetsposition under dagen.

Inred med möjlighet till variation och paus

När du inreder arbetsplatsen ska du inreda så att medarbetarna har möjlighet att ta pauser på ett enkelt sätt. Du bör även inreda så att det finns möjlighet att variera arbetsställningen. Det ska finnas gott om yta att röra sig på, där man kan sträcka på benen. Det är också viktigt att medarbetarna har möjlighet att variera sin utrustning. Det kan exempelvis innebära möjligheten att byta tangentbord eller kontorsstol lite då och då.

Kontorsstädning för bättre arbetsmiljö

En bra kontorsmiljö är avgörande för att skapa en trivsam arbetsplats och främja produktiviteten hos de anställda. Genom att lägga vikt vid kontorsstädning kan man uppnå en mängd fördelar som bidrar till en positiv arbetsmiljö. Slipp städning på egen hand och lämna det arbetet till proffsen, så att du och dina kollegor kan fokusera helhjärtat på ert arbete. Läs mer om städföretag som erbjuder kontorsstädning i Stockholm här nedan.

Stockholms Städsystem

Stockholms Städsystem erbjuder professionell kontorsstädning i Stockholm och har varit verksamma sedan 1968. Företaget arbetar med att leverera högkvalitativ städning och har många nöjda kunder samt engagerad personal. De erbjuder sina tjänster till företag med olika typer av lokaler, såsom kontor, industri och fabriker, och kan hantera lokaler upp till 100 000 kvadratmeter i storlek. Deras städtjänster anpassas efter deras kunders behov och önskemål, och de genomför en bedömning av kontorslokalerna för att kunna erbjuda bästa möjliga städlösningen.

Julias Städservice

Julias Städservice är en städfirma i Stockholm som erbjuder olika typer av städtjänster för både privata hem och företag. De har lång erfarenhet i branschen och strävar efter att skapa renhet och fräschhet i hemmet eller på arbetsplatsen. För företag erbjuder Julias Städservice kontorsstädning där de förstår vikten av att erbjuda en ren och fräsch arbetsmiljö för att främja produktiviteten hos medarbetarna. Genom att anlita Julias Städservice kan företag få regelbunden städning av hög kvalitet som utförs av kompetent och erfaren personal.